Подробнее на сайте: https://poleznii.ruhttps://sdelaisebe.ruhttps://samodelnaya.ruhttps://samodelnii.ru https://hold-house.ru
https://stroi-rukami.ruhttps://investment-money.ru
https://grand-construction.ru https://mending-house.ruhttps://samodelkami.ruhttps://lavandamd.ruGo to top of pagehttps://build-dwelling.ruhttps://pro-nedvijimosti.ru https://grand-builder.ruhttps://samodelkinov.ru
Olyan cikkek, írások helye, melyek kapcsolódnak a megvilágosodáshoz és így a Megvilágosodás Intenzívhez, és ezért mindenki számára, aki a megvilágosodás iránt érdeklődik, érdekesek, hasznosak és ösztönzőek lehetnek.

 

Tudd, ki vagy!

Amíg meg nem válaszolod azt a kérdést, hogy ki vagy te, használhatsz bármilyen önfejlesztő módszert, gyakorolhatsz bármit, követhetsz bármilyen spirituális utat, a folyamatod lassú lesz, kétségekkel teli és nehéz.

Minden személyes és spirituális fejlődésnek ugyanaz az alapja: tudod-e, hogy ki vagy. A folyamatban csak oly mértékben vagy képes előre jutni, amilyen mértékben ismered magad. Minden ettől függ. Tanulmányozhatsz filozófiát és teológiát, lehetnek különféle tapasztalataid, alkalmazhatsz bármilyen önfejlesztő technikát keményen és rendkívül kitartóan, ám ha nem tudod saját, közvetlen tapasztalatodból, hogy ki vagy te, akkor ki az, aki az életedet éli?

Miért értékes a Megvilágosodás Intenzív

Feltételezem, hogy nem vennél részt ezen a tréningenCharles Berner egyetlen formális Megvilágosodás Intenzív mesterképző tréningjén, 1981-ben elhangzott előadás.**, ha nem éreznéd úgy, hogy a Megvilágosodás Intenzívnek van némi értéke. Szeretném elmondani, én hogyan látom ezt, és kifejezetten értékelni is akarom ezt a módszert. Jóllehet igaz, hogy az értékelésem elfogult lehet, hisz a módszer tőlem származik és én fejlesztettem ki, azért mégis elmondom, én hogyan látom az Intenzívet, és egy értékelést is adok róla.

Osho és a Megvilágosodás Intenzív

 

Következzék egy kis történelem. Nem nagyon ismert, hogy Osho valamikor 1974–75 táján találkozott a Megvilágosodás Intenzívvel és a diád kommunikációval, mindössze hat évvel az Intenzív megszületése után, és mindkettő azonnal elnyerte a tetszését. Annyira, hogy a Megvilágosodás Intenzív rögtön állandó alap workshoppá vált Osho közösségében – az egyik leglényegesebb csoport lett belőle –, és a diádot is több bentlakásos terápiás csoportban kezdték alkalmazni Poonában. Osho maga személyesen ajánlotta az Intenzívet nagyon sok keresőnek, és a közösségében több tízezernyi tanítványa került rendszeres kapcsolatba vele, és vitte a hírét szerte a világba. Oshónak így rendkívül nagy szerepe van a Megvilágosodás Intenzív széleskörű elterjedésében. Szannjászinok részt vettek Megvilágosodás Intenzíveken az Osho közösségen kívül is – Charles Berner, az Intenzív megalkotója is beszámolt ilyen alkalomról, illetve Intenzívek nem egy résztvevője vált később Osho tanítványává. Én Angliában egy Megvilágosodás Intenzíven két héten keresztül kerültem minden nap szembe egy Osho szannjászinnal, Yves Rakendrával, aki nem mellesleg elismert Awareness Intensive vezető Poonában az Osho központban.

Egy kutató tudós ébredése

Ez a régi barátom megkért, hogy ne áruljam el a valódi nevét. 54 éves biokémikusnő, aki tanít és fontos kutató munkát végez egy nagy jelentőségű egyetemen. Sokat utazott és sokat publikált tudós, aki a maga területén vezető szerepet tölt be. Tudtam, hogy a magánéletében szeretett Megvilágosodás Intenzíveken részt venni, és kíváncsi voltam a történetére. 1996 februárjában sikerült is összehozni vele egy beszélgetést, és különösen élveztem, ahogyan tudósi pályafutásának kezdeteit lefestette. „A főiskolán egy stréber voltam” – mondta nekem. – „Szó szerint rohantam haza az iskolából, mert alig tudtam kivárni, hogy a tudományos házi feladatomon dolgozhassam.” Be kell vallanom, az az igazság, hogy a barátom nagy rajongója, igazi szerelmese a tudománynak. És egyike azoknak a kivételes személyeknek, akik megtalálták a módját, hogyan vállaljanak aktív részvételt mind a tudományos, mind a spirituális megközelítésben.