Подробнее на сайте: https://priornews.ruhttps://hotsnews.ru
https://leadingnews.ru https://holdnews.ruhttps://pc-room.ruhttps://flarenews.ruGo to top of page https://estascredit.ruhttps://news101.ru Go to top of pagehttps://newshead.ruhttps://newsexplore.ruhttps://automobyle.ru https://topallnews.ruGo to top of pagehttps://prime-pc.ruGo to top of pagehttps://maincredit.ru https://ultimnews.ruGo to top of page
Charles Berner: Kommunikáció mesterfokon – Kézikönyv az elme tisztításához című háromkötetes műve teljes első kötetének magyar fordítása, amely az elméről szól: az elme felépítéséről, szerkezetéről, rétegeiről, az elme keletkezéséről és az elme feloldásáról.
(Regisztrációval olvasható.)

 

Kommunikáció mesterfokon – Tartalom és bevezető

 

1991 nyarán egy újpesti általános iskola tornatermében „A Földdel lélegzünk” címmel, vagy százan, egy nagy együttes transzlégzésen vettünk részt. Az esemény különlegességét – a nagy létszám és az osztrák, német és holland résztvevők mellett – az adta, hogy a Muzsikás együttes szolgáltatta hozzá a „légzéshezvalót”, élőben. Én az egyik szervezője voltam az eseménynek, és a szórólapot készítettem hozzá.
 
Emlékszem, a hatalmas zárókörben velem átellenben álltak a Megvilágosodás Intenzívet Magyarországra elhozó Ken Cadigan német barátai, Hari Raaja Fischer és néhány hónapos babájukkal a felesége, Amrita Renate Fischer. Ők egy évvel később visszatértek Magyarországra diádcsoport vezető képzést és diádozást tanítani, és vezettek egy Megvilágosodás Intenzívet is. Azt kérték tőlem, hogy a diádcsoport vezető képzésen részt vevőknek fordítsuk le az első négy fejezetet Charles Berner Communication Mastery anyagából, amit akkor jól-rosszul teljesítettünk is, hiszen nem sok fogalmunk volt a témáról. Hari és Amrita akkor fontosnak tartották, hogy akik a diádcsoport vezető képzésen részt vesznek, ilyenformán is kapjanak egy elméleti hátteret. Én azért teszem itt közzé az első négy fejezetet, mert azt gondolom, hogy mindenki számára, aki önfejlesztéssel vagy mások segítésével foglalkozik, lényeges és nagyrészt másutt nem hozzáférhető információkat tartalmaz az elme megértéséhez.
 
Az első kötet további fejezetei a Diádiskola™ képzésének anyagát képezik. Ha mélyebben is érdekel a téma, az elmetisztítás, ha az Igazság keresője, szerelmese vagy, ha szeretnél diádozást – Totális kommunikáció™ –, teljes önkifejezést tanulni hiteles forrásból, akkor jelentkezz a Diádiskolába.

 

Charles Berner

Kommunikáció mesterfokon

Kézikönyv az elme tisztításához

 

I. kötet

Az elme

 

TARTALOM

 

 1. Az elme, az agy és te
 2. Mi az elme?
 3. A tudatos és a tudatalatti elme
 4. Az elme eredete
 5. Az elme felépítése
 6. Kapcsolatok az elmében
  1. Hogyan kapcsolódik össze az elme
  2. Körök
  3. Sorozatok
  4. Halmazok
  5. Hogyan lehet szétszedni egy halmazt
  6. Hogyan lehet szétszedni egy sorozatot
  7. Mentális gépek
  8. Hogyan lehet szétszedni egy mentális gépet
  9. Hol kezdjed
 7. Beültetések (implantok)
 8. Az elme összefoglaló térképe
 9. A konfliktus természete
 10. Kulcskifejezések ismétlése
Valamint ráadásként:
 1. Az elmetisztítás spirituális vonatkozásai (III. kötet 6. fejezet)

1. fejezet – Az elme, az agy és te

Az elme eléggé titokzatos dolog. Legalábbis számomra az volt. Amikor emberek az elméről beszéltek, fogalmam se volt, miről beszélnek. Hallottam a tudatalatti és a tudatos elméről – de mit jelent mindez? Az elme az barát vagy ellenség? Az ember fejlessze az elméjét, vagy inkább szabaduljon meg tőle? Mit lehet az elmével kezdeni? És ha lehet vele valamit kezdeni, mi lehetne az? És az mivel járna? Vajon dolgozhat bárki az elmével? És egyáltalán, mit jelent maga az a szó, hogy ‘elme’?

Ezek a kérdések már az életem korai szakaszában furdalták a kíváncsiságomat, ezért elhatároztam, hogy megkeresem rájuk a választ. Lassan bár, de azért haladtam előre. Valakinél tanultam valamit, majd magam is rájöttem valamire, másvalakitől valami mást tanultam, aztán megint csak rájöttem valamire. Amire pedig rájöttem, azt magamon és másokon ellenőriztem. Így lassacskán kezdtem képet alkotni arról, hogy mi az elme. Amire rájöttem, az főképpen az elme felépítése volt. Több, mint háromszáz módszert kipróbáltam, miközben az elmét kutattam, és ezekből megtartottam a legjobbakat. Újabb és újabb dolgokra jöttem rá, míg úgy nem tűnt, hogy egy végtelennek tűnő folyamatnak érek a végére. Megtaláltam az elme alapját, majd türelmesen addig dolgoztam ezzel, amíg az egész dolgot meg nem oldottam.

2. fejezet – Mi az elme?

Meglehet, hogy ez a rész az elméről nehéz lesz számodra. Még ingerelhet is, mert az elméd nem lehet kívülálló abban a folyamatban, amelyben leírva látja magát. Néha az elme ezt nem szereti, és vitába bocsátkozhat azzal, amit most elmondok.

Az elme szerkezete – ahogy felépül – eléggé összetett, és időbe telik megérteni. Nem mintha valamilyen nehezen érthető elméletről lenne szó; ez csak az elme bonyolultsága miatt van. A bonyolultság egyike az elme jellemzőinek. Az emberek hajlamosak ettől a ténytől kiakadni, elbátortalanodnak, és azt gondolják, hogy nem lesznek képesek ötről hatra jutni az elmével. Emiatt a legtöbb ember feladja, és nem próbálkozik tovább, hogy jusson valamire az elmével. Pedig az elme teljes egészében megérthető és kezelhető.

3. fejezet – A tudatos és a tudatalatti elme

Mindig azt gondoltam, hogy az elme két részből áll: abból a részből, amelyik tudatos, és abból, amelyik nem-tudatos vagy a tudatosság szintje alatti. A tudatos elmében tudod, hogy mi van hatással rád, a tudatalattiban pedig nem. Ám én azt gondoltam, hogy ezek két külön dobozban vannak: a tudatos az egyikben, a tudatalatti a másikban. De ez nem így van. Az elme olyan, mint egyetlen doboz, amelynek a belsejében van egy lebegő vonal, amely a dobozt két részre osztja. A tudatos van a felső részben, a tudatalatti az alsóban. És ez a vonal felmehet a doboz tetejéig, vagy le az aljáig. Ha eléri a doboz alját, az azt jelenti, hogy egyáltalán nincs tudatalatti. Ekkor az elmében minden teljesen tudatos. Azonban rengeteg ember működik szinte teljesen az ellenkező helyzetben, amikor is az elválasztó vonal felmegy a plafonig, és csaknem minden, ami az elmében van, tudattalan. Csak kis rész tudatos, vagy még annyi sem.