Van néhány olyan dolog, amit azokon a Megvilágosodás Intenzíveken tettem, melyeken résztvevőként vettem részt, és amik – így visszatekintve – segítettek végig a célra összpontosítani, és segítettek abban, hogy jól csináljam az Intenzívet. Ezek a dolgok nincsenek benne a tananyagban. Nem sokat hallani ezekről egy Megvilágosodás Intenzív szokásos előadásain sem, mivel a három nap során nincs idő mélyebben belemenni a részletekbe.

Ám én nagyon hatékonynak találtam a következő gyakorlati apróságokat, és ezért ajánlom őket neked is. Az alábbi – szerkesztett – megjegyzéseket egy Megvilágosodás Intenzív Mesterképző Kurzuson adtam válaszként arra a kérdésre, hogy résztvevőként hogyan álltam hozzá a Megvilágosodás Intenzívekhez. Nem gondolom, hogy mindenkinek szüksége van rájuk; csupán arról van szó, hogy nálam beváltak.

Jelentkezz korán, és készülj fel mentálisan

A felkészülést azzal kezdtem, hogy idejekorán jelentkeztem az Intenzívre, ha lehetett, akkor már hónapokkal előtte. Hagytam, hogy a gondolataim és a figyelmem feléje forduljon, miközben továbbra is a mindennapi életemet éltem. Belsőleg felkészültem arra, hogy kimondjam az igazságot, célra tartsak, valamint kontaktusban legyek másokkal, ám ez ne ragadjon magával. Nem formálisan bár, de elkezdtem kontemplálni a kérdésen. Vannak, akik nagy izgalommal és boldogan mennek Megvilágosodás Intenzívre, azzal a várakozással, hogy majd találkoznak másokkal, és így tovább. Én mindig úgy éreztem magam, mint Kolombusz, amikor elindult az Újvilág felé; nem tudhatta, hogy egyenesen levitorlázik-e a semmibe a föld végén, amikor átkel a látóhatáron, vagy valami hasznos dologra talál.